Lill-Babs Caffär, Järvsö Gårdsbageri

Månadens Smultronställe

Runt om i Sverige finns små, mysiga och genuina caféer där ägare lagt ner sin själ i verksamheten för att få sitt café till det där ”lilla extra”. Vi på Bubbies älskar sådana smultronställen och lyckligtvis nog har vi flera återförsäljare som passar in under denna kategori. Därför har vi valt att uppmärksamma våra favoritcaféer på våra sociala medier – så att fler än vi ska hitta till dessa underbara ställen!  

bilder

Denna månaden har vi pratat med Carolina Sten, restaurangchef på Lill-Babs Caffär, Järvsö Gårdsbageri!

Hej Carolina! Vilket mysigt café ni har! Hur uppkom idéen till det här? Vad innebär Caffär egentligen?

Hej och tack! Vår caffär är allt möjligt, både café, restaurang, kvällsunderhållning och utställning. Barbro (Lill-Babs) startade upp konceptet och sedan dess har flera olika personer drivit det under åren. För två årsedan tog Järvsö Gårdsbageri över och förde vidare konceptet. Vi arbetar tätt ihop med Barbro, hon vill göra allt med kärlek och likaså vi. 

Berätta lite om er Caffär! Vad är det mest speciella med er?

Det mest speciella är att vi verkligen försöker framhäva en riktig fikaupplevelse, från att kunden kliver in på gården till att den går härifrån. Vi jobbar mycket för detta i allt från personal till råvaror – en fikaupplevelse utöver det vanliga! 

Vilka personer är det som trivs bäst hos er? Vilka är era besökare?

Otroligt många! Vi ligger precis intill vägen så det är ett naturligt och perfekt stopp för alla som är på genomresa, bland annat till Åre, Sälen eller Tandådalen. Våra besökare kommer ofta och delar med sig av roliga historier. Självklart är det också många som besöker oss med anledning av Barbro och vill se hennes utställning, jättekul tycker vi och Barbro!

Vad är det bästa med att jobba på hos er?  

Det måste vara stämningen, vi är som en familj! Det är också roligt att jobba mycket med Barbro, hon är ju här titt som tätt. Det är alltid roligt att gå till jobbet.

Hur kom det sig att ni började sälja Bubbies?

Det började med att de som driver Järvsö Gårdsbageri smakade Bubbies på mässan ”Smaka på Stockholm” – och tyckte att Bubbies var både annorlunda och häftiga. I vårt koncept vill vi framhäva det unika! Vi tycker också det är fantastiskt att Bubbies är glutenfritt!

Vad tycker era kunder om Bubbies?

De brukar tycka att det de ser coola ut och frågar ofta hur de äts. Många av våra besökare känner att de vill testa och brukar tycka om dem även om de vid första tuggan kan vara lite undrande till konsistenesen… Efter en Bubbie brukar alla vara sålda på Bubbies!  

Vilken smaker av Bubbies säljer ni idag?

Vår favorit och storsäljare är Hallon Vit Choklad! Vi säljer också Choklad Jordnöttssmör, Choklad Kokos, Pistasch, Jordgubb, Passionsfrukt samt sommarnyheten Salted Caramel!

Vi tackar Carolina för pratstunden och önskar gänget på Lill-Babs Caffär en fortsatt härlig sommar med mycket Bubbies och glada sommarbesökare!

 

Är du också nyfiken på att veta mer-, om eller besöka Lill-Babs Caffär och Järvsö Gårdsbageri? Kolla in deras sociala medier Facebook och Instagram, eller besök dem direkt på Turistvägen 61 i Järvsö!

 

Sociala medier:
Facebook: Lill-Babs Caffär
bageriet@jarvsogardsbageri.se