DÅTID
Det var inte så länge sedan resan med vad som kanske är världens godaste glass, startade. Året var 2013. Tobias, en ingenjör och entreprenör besöker sitt drömresemål Hawaii. På ön upplever Tobias allt från vita stränder och höga vågor till exotiska drinkar och nya bekantskaper. Däremot är det något helt annat, och aningen oväntat som ger störst effekt på hans tillvaro. Nämligen ett glasscafé.

Tobias besök på caféet Bubbies Hawaii Ice Cream banade väg för en lång resa kantad av utmaningar, nya relationer och erfarenheter. Redan vid första anblicken av Bubbies Mochi Ice Cream väcktes uppmärksamheten mot den lilla pastellfärgade glasskula som inte var lik något Tobias tidigare smakat, varken till det söta utseendet eller sin delikata smak. Att köerna slingrade sig långa in till caféet förstärkte insikten om att Tobias känsla var korrekt. Bubbies var något extraordinärt.

NUTID
Fem månader senare var företaget Nordic Mochi AB startat och Tobias, tillsammans med sin nya affärskollega och barndomsvän Mattias mötte den första leveransen av Bubbies som efter veckor på Atlanten gick i hamn i Göteborg. Sedan dess har expansionen av Bubbies gått spikrakt uppåt och idag, tre år efter att båten gick i hamn, har kunder över stora delar av Sverige möjlighet att avnjuta Bubbies i sina lokala butiker och på utvalda caféer. Med stor medial uppmärksamhet, omnämningar i magasin som Elle Sverige, Damernas Värld, Mama och Solo och visad uppskattning från profiler som Marie Serneholt, Edward Blom, Angelica Blick och Efva Attling fortsätter Bubbies att expandera som kvalitetsprodukt i ett glassälskande Sverige.

FRAMTID
Framtidens planer för Bubbies är storslagna och Bubbies ambition är att varje enskild person ska kunna avnjuta denna premium-glass, gjord på uteslutande kvalitativa och glutenfria ingredienser, oavsett bostadsort. Genom att vara en populär dessert på världsomnämnda restauranger som Nobu, en glass delikat nog för att platsa i ett utopiskt himmerike, tror vi att Bubbies resa i Sverige bara börjat. Välkommen att följa med längs vägen.

Tobias Hernstig,
VD och grundare av Nordic Mochi AB, Bubbies Norden